Angela Banner 728x90

woensdag 7 september 2011

Verliefd op Radio Flyer


Waar ik van smul zijn verhalen over mensen die hun droom achterna gaan. Mensen die van niets, iets willen maken. Mensen die geloven in hun eigen idee, wat nog succesvol blijkt te zijn ook.

The American dream

Anthonio Pasin leefde "The American Dream", die begon in 1917. Van de opbrengsten, van onder andere een verkochte ezel, betaalde de 16-jarige Italiaan zijn reis naar Amerika. Na een paar jaar als meubelmaker in loondienst te zijn geweest, trekt hij de stoute schoenen aan en begint zijn eigen bedrijfje. In zijn gehuurde werkruimte werkte hij 's nachts aan de eerste (houten) wagentjes voor kinderen.

De eerste Radio Flyer

In 1930 werd de eerste "red wagon'', zoals we die nu kennen,  in productie genomen, Pasin wilde zijn wagentjes betaalbaar maken voor ieder kind en stapte over op metaal.
Radio Flyer dankt zijn naam aan Pasins fascinatie voor de radio en het vliegen, dat in die tijd werd uitgevonden.

De rode wagentjes waren een enorm succes en werd gevolgd door rode driewielers, loopauto's, scooters en nog veel meer. Tot op de dag van vandaag wordt het bedrijf voortgezet door de nazaten van Pasin.

Schattig rood fietsje

Ook wij werden op slag verliefd op Radio Flyer en kochten voor onze oudste een schattig rood fietsje. Ze heeft er nu al een jaar plezier van. Ik vrees dat onze liefde een verslaving wordt, want we weten ook al welk rode voertuigje ze krijgt als ze drie jaar wordt!

Ook zo'n droom op wielen kopen? Klik dan op de link in de tekst.

0 reacties:

Een reactie posten

 

Blije Kindjes Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino